iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

A Szandzsák ősszel 9 - Menekültek

2016. november 28. 08:25 - politics&islam

 

Azok is vannak itt.

Ma például a tutini piacon nem is egy. Hazara család babakocsival járkált a hétfőn vidékről bejövő termelők és árusok között. A város főterének kedvelt kávézójában (Sahat kula) is meg-megfordulnak egyiptomiak, afrikaiak. Meg az utcákon általában. Általában különösebb konfliktus nélkül.

A városban jelenleg százhúszan vannak, s majd valamennyien az egyik használaton kívüli gyár - ilyenből a gazdaságilag sikeresnek nem igazán mondható régióban meglehetősen sok van - területén kialakított szállásokon laknak.

A gyártelep mellett máris bódék jelentek meg , a helyi élelmes kereskedők még közelebb vitték a szolgáltatásokat. De a legtöbb menekült a nagyobb városi boltokban vásárol.

Miután a kormány szerteszórta a megrekedt menekülteket, minden nagyobb városban előfordulnak, így Novi Pazarban is. Különösebb hisztéria nélkül.

Ma Belgrádban meggyilkoltak egy menekültet. Nem az első eset, nyáron is történt ilyen. Miként az ország állandó lakosai között is. A rendőrség nyomoz, a sajtó hírt terjeszt. A problémát megoldani igyekeznek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr2911996938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása