iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

DKA 51 - Mindeközben a Magribban IV.

2017. augusztus 28. 19:03 - politics&islam

 

Líbiában

Ha van még ilyen ország. De jobb híján nevezzük így.

Egy apró fejlemény.

A július és augusztus mindig a legkedvezőbb időjárást biztosította a Földközi-tengeren történő embetcsempészethez. Ehhez képest sz idei nyáron, legalábbis júliusban szignifikánsan, egyes források szerint 50%-kal csökkent az ilyen úton Olaszországba és egyre inkább Spanyolországba érkező menekültek szâma.

Ennek oka, hogy az ország nyugati részén Szabráta környékén, amely mindeddig az egyik legnagyobb menekült-áteresztő régió volt, létrejött egy új fegyveres szertvezet, amely szignifikáns mértékben tudta csökkenteni az elsősorban Közép- és Nyugat-Afrikából és Banghladesből érkező menekültáradatot. Ennek tagjai részben polgári személyek, részben a Nemzeti Egyetértés Kormányának (حكومة الوفاق الوطني) hadseregéhez és rendőrségéhez tartoznak.

Eközben a déli, Nigerrel közös határvidéken is - legalábbos a hivatalos határállomásokon - is bekeményítettek. Ennek köszönhetően is csökkent valamelyest a migrációs nyomás

Kis lépések ezek, de fontosak. A nagyobbak az afrikai gazdaságban teendők.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr512784494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása