iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

Az Öböl két keréken - al-Sárqa/Sardzsa

2015. január 07. 23:27 - politics&islam

 

Azt mondjàk, ez az emírség a kis-Szaúd Arábia. Mámint ami a vallási szigort illeti. Hogy itt no alkohol, no vizipipa (!) és mindenki hiperkonzervatívan öltözködik.

Ez meglehet valamelyest igaz az emirátus fővárosára, amely szinte felismerhetetlenül egybeépült Dubajjal illetve Adzsmánnal, de hátsó fertályra biztos nem vonatkozik.

Miután ugyanis az északkeleti part fárasztó metropoliszait (plusz az édes Umm al-Qajvajnt) végiginhaláltam a nyeregben, a Hadzsar-(nem egy meteforikus név, azt jelenti, ami:Kő-)hegységen átverekve magam a Fudzsajrai Emirátusba és a Muszandam -félszigeti ománi terület övezte három kis Sardzsa-enklávèban időzöm. Ezek közül a középső, Khor Fakkán romantikus tengerparttal bír. Ahogy van kell, sétány, pálmafák, majdnemfehér homok, strandolók. Férfiak térd-ki-fürdőgatyában, nők hasonlóan laza szerelésben. Mindehhez hátteret a parti mecset megafonja ad: szól a pénteki prédikáció.

Szóval nincsenek tiszta képletek. Ez most jó vagy rossz?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr957044747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MordorÁrnyéka · http://needforspeedrivalscrackfree.blogspot.com/ 2015.01.08. 00:19:10

Az no alkoholnak van elég sok pozitív hatása, viszonta vizipipát nem értem
süti beállítások módosítása