iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

Libanoni jegyzetek (u.f.) - 2 Tuneziai minuszos

2014. május 26. 05:18 - politics&islam

 

A Dzsabal al-Saanabi kornyeken egyre eroteljesebb a dzsihadistak mocorgasa. A tuneziai hadsereg hetente tobb emberet vesziti el a veluk folytatott csetepatekben. A jelenseg mogott tobb kulso folyamat huzodik meg.

Egyreszt megkezdodott a Sziriaban kikepzett dzsihadistak szervezett visszautaztatasa az anyaorszagokba, igy Tuneziaba is (ahonan magasan a legtobb harcos fordult meg a sziriai polgarhaboru frontjain). Masreszt a szelsosegesek tevekenysege rendkivul feerosodott a szomszedos Libiaban - hogy eufemizaljam az egyre nagyobb es egyre kezelhetetlenebb kaoszt, amely elontotte az Ezredes egykori orszagat. Inne folyamatos a dzsihadistak Tuneziaba szivargasa a tengerparttol a sivatagi Gadameszig. Es akkor meg az ugyancsak mozgolodo mali iszamista csoportok hatasarol nem is beszeltem.

Szoval, Tunezia is nagy kihivas elott all. Es ez a nyugati-delnyugati - gazdasagilag es szocialisan is elhagyatott - vegeken kulonosen veszelyes lehet. Ket eve arra biciklizve megtapasztalhattam. Ez volt az egyetlen olyan videke az orszagnak, ahol kohajigalasos tamadasban, kvazi majdnem agyonutottek.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr876202081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása