iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

Libanoni jegyzetek 9

2014. március 13. 21:11 - politics&islam

 

Korabban tobbszor irtam a szelsoseges iszlamista mozgalmak es az evoluciojuknak kedvezo "periferiak" kozotti viszonyrol. 

Most csak annyi megjegyzest tennek, hogy iszlamsta korokben - ugy a libanoni tarsadalomban is egyre aktivabb szalafita/dzsihadista mozgalmaknal, mint a globalis dzsihad webolodalain - fontos fejlemenynek tartjak a sziriai esemenyeket. 

Az eddigi tavoli bukott allamok (Afganisztan, Jelen, Szomalaia, a Szahara-ovezet) teruleterol egyre inkabb a belso (nem irnam, hogy centrum) orszagok fele tolodik a fegyveres dzihadista harc mukodesi kore. Folyamatot latnak benne: mar Irak is ennek resze volt, s most Sziriaval gyakorlatilag a strategiailag legfontosabb allamok egyikeben bontakozhatnak kii. 

A legnagyobb falat persze az eppen ellenkezo iranyba mozgo, visszarendezodo Egyiptom lenne, de lehet - igy a website-ok -, hogy Jordaniaval is megelegednenek. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr405859294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása