iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

Libanoni jegyzetek 7

2014. március 09. 07:25 - politics&islam

 

Van egy hires diplomacia- es terrorizmus-torteneti fenykep. A hetvenes evekben keszult az algiri repuloteren. Ahol Ilich Ramirez Sanchez vegul szabadon engedte a becsi OPEC-csucsertekezlet tuszul ejtett reszvevoit.

A kepen ott van maga a Sakal, par harcostars es targyalo - mindenki a kornak megfelelo tulnovesztett lobogo-gondor s meglehetosen zsiros hajjal, gyonyoru barkovall, acelkeretes szemuvegben, es az akkori idojarasnak megfelelo elre vasalt atmeneti kabatban. Meg svejci sapkara is emlekszem.

A csoport szelen lepdel egy alacsony kis ballonkabatos emberke, citrombaharapott abrazattal, ader-bajusszal; kopasz feje szepen atlove az oldalt lenoveszett hajszalakkal. Havari Boumediene algeriai elnok kulugyminisztere, a megyegyezes kulcsfiguraja, Abdulaziz Butafliqa.

A kilencvenes evek borzaszto  polgarhaboruja utan elso civilkent 1999-ben elnokke avanzsalt Butafliqa azota meg ketszer befutott. Legutobb is 90%-os tamogatottsaggal. Ami ugye, tobb mint gyanus. Es a honap vegen bekovetkezo ujabb elnokvalasztason negyedszer is nekifut. Hogy biztos lehessen a dolgaban, meg 12 jelolt indulalat engedelyeztek.

Kerdes, a most 77 eves Butafliqa, aki tavaly sulyos agyverzesen, korabban pedig gyomormutettek soran esett at, meddig huzza majd. Mert a jelek szerint lassan eszkalalodni latszanak a tarsadalmi/gazdasagi problemak Algeriaban is, amely egyetlen magribi koztarsasagkenbt eddig elkerulte, hogy ott is "kitavaszodjon". Szepen felnott ugyanis az a mobilizalhato fiatal generacio, amelzet mar nem rettent vissza a polgarhaboru iszlamista es allami terrorjanak remkepe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr235850061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása