iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

Kozephatalmak kozepette 17 - Oman - A Dryopithecus csaladja

2016. február 10. 06:13 - politics&islam

 

Errefele is szamos muzeumban, varban van emberiseg tortenete kiallitas. Ennek resze mindenhol a szokasos tablo: foldtortenet, trilobitakkal, dinokkal, mammutokkal, aztan az ember. 

Akinek tortenete azzal kezdodik, hogy osgabonat nemesit meg kecsket domesztikal valahol a Kozel-Keleten.

A majmos elozmenyek sehol. Persze a vallas tanitasaval nehez is lenne osszeegyeztetni a Tolgymajmot meg az osszes homot.  Mert akkor Adam meg Hava melyek kozul kerulne ki. 

Pedig peldaul a szomszedos Emiratusokban tavaly nem keves varban, muzeumban stb. jartam - valamennyi tagallamban; nagyon tudom ajanlani az Umm al-Qajvajn-i muzeumot, de mindenekelott a dubai varat, mert ilyen is van a Khor Dubai kornyeken nem csak a Wolkenkratzerek - s ott minden skrupulus nelkul ott volt az egesz szarmazas-fa. Meg a legszigorubb vallasi iranyzatu al-Sariqa/Sharja-ban is. 

Hja, ugye - mondjak - az UAE a huszonegyedik szazad allama. Igen - csak aze. 

Szólj hozzá!
Címkék: omán emirátusok

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr258370958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása