iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

Balkán 1913/2018 - Szól(t) a rádió

2018. szeptember 20. 09:54 - politics&islam

 

'87 novembere volt a mélypont. Mg. munka Földesen, utána az emlékezetes laktanyariadó, amelynek során hét óra alatt sem sikerült kijutnia egyetlen embernek/technikának sem a kaszárnyából, Kucsera ezredes dandárparancsnok bukása, a majdani demokratikus vezérkari főnök érkezése (akkor még csak moszkóviai tanulmányokkal a háta megett, ki a következő március idusán dörgedelmesen beszélt - még - a horthysta-fasiszta csőcselék veszélyéről; éberség elvtársak!), a nyomott időjárás, az alakulótér-seprés - viharos szélben.

De voltak könyvek.

És zsebrádiómon estve a tiranai rádió magyar nyelvű félórája (rögvest az Amerika Hangja és Moszkva után). Na, abban hallottam például, hogy egy rakodómunkás arról áradoz, mennyire jó neki a durresi dokkokban rakodni - az albán kommunizmus dicsőségére és a két gaz kapitalista hatalom (értsd: USA&Szovjetunió) kárára.

Anno a kettes körletben úgy éreztem, aktuális helyzetem helyett én is szívesebben rakodnám a szenet a teherhajókra a napfényes Albániában - az akkor már két éve halott Enver Hoxha elvtárs tiszteletére.

S ami jelenleg folyik hazánkban, arra most is van bennem késztetés erre az egészséges fizikai munkára.

Ps. Reggeli futás, vonattal. (Azzal az eggyel.)

41391917_1836053326443760_2189248133324603392_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr9314248217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása