iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

DKA 28 - Selamat datang ke Malaysia

2017. augusztus 22. 03:48 - politics&islam

 

(Az elmúlt napokban utamat folytatva nem volt lehetőségem az eredetileg FB-posztokat ide másolni. A félsziget út második feléről és Borneóról szóló írásokat most megpróbálom sűrítve, a képeket megválogatva ide illeszteni. Egy kicsit fújva a Gunung Kinabalu oldalában.)

A Bang Nara és Golok folyók éppen Tak Bai-nál futnak össze, hogy együtt ömöljenek bele a Délkínai-tengerbe. Tak Bai decens kis település, egyszintes házak, olcsó ruha boltok, nem túl szofisztikált vendéglátóipari egységek, halászkikötő kicsiny csónakokkal.

Valaha ez a falu a Pattani szultanátus része volt, csakúgy mint a déli part, ahol Telaga Lanas falu terül el. Bő egy évszázada (1909-óta) a Bang Nara Golok határfolyó, kettévágva azt, ami évszázadok óta összetartozott. A vidék muszlim (és kis számú thai budhista) közösségét és családjait szakították szét, s roszabb időkben pedig komppal sem tudtak átmenni egymáshoz.

Hanem, mint ahogy az ilyes helyeken szok, az egymástól pár száz méterre élő kerülhettek dél felé 60 kilométert a megosztott város Su-Ngai Kolok/Sungai Golok felé.

De most jár a ferry.

A komp igazi időutazás. Az ember - életkorától függően - beleképzelheti magát a John Rambo (Rambo 4?) című filmetűdbe, tekintve ilyen figurákat is látni a fedélzeten, és a folyó meg a part pedig kitűnő díszletet biztosít.

A másik opció, tekintve a komp állagát és stíljét a Le a cipővel miliője. Minthogy a kompos itt tényleg úgy néz ki, mint abban a kompos, vagy még inkább Kenderice Ákos.

És ha már a Le a cipővel, akkor vészmadárként - a képzavar és a poén kedvéért - vicceskednék is. "G-g-gazsi bácsi! Há-há-háború lesz! A többit majd szo-szo-szo-szo-szo-szo....ban".

Vagy nem.

De végre újra: Isten hozta/hozott (engem) Malajziában!

20708191_1406225576093206_7467087864295617180_n.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr4512770848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása