iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

DKA 5 - Török update

2016. július 17. 17:10 - politics&islam

 

Ket kis kieg.

A Balkánon félnek attól, hogy elveszítik az aktuális Papát. (A múlt héten írtam, hogy Tito elvtárs, mint nappali fali ikon immár a múlté. S Erdogan még nem szigorkodik a falakról, Isztambul látképe - lehetőleg a Sultan Ahmet Camii-val a közèppontban - már egyre több konyha-hall ékes berendezése.

Ennek megfelelően a szerbiai Szandzsák városaiban a puccs(-kísérlet) hírére máris erkélyek tucatjain jelent meg a félholdas-csillagos vörös török lobogó. - Nem a lázadók melleti kiállás miatt.

A másik kis színes az arab sajtó. Különöst azon országoké, hol török földhöz hasonlóan - a katonaság momdja meg a tutit. Szír sávarmá-sütő haverommal - a "honfitársak" tartsanak össze a tàvoli földeken abszolvált hosszabb-rövidebb emmigráció keserű kenyerét majszolván - azon mulattunk, hogy például az - úgymond az "arab világ egyik súlypont-államának", Egyiptomnak a közvélemèny befolyásoló médiuma milyen hamari és jellemzően pancser módon a felső politikai kívánalmakat kivetítve a puccsisták mellé állt, s szóhasználatában a török elnök lett a világ legnagyobb népnyúzója.

Aztán majd jöhet a kármentés a maradó elnökkel.

De lehet, nem is kell majd lihegniük. Arrafelé megszokott az ilyen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr348894176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása