iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

Kozephatalamak kozepette - Oman 11 - Kitert iszmailik

2016. január 31. 08:37 - politics&islam

 

Tekeres kozben eszembe jutott egy mult nyari beszelgetes.

A dusanbei iszmailita kozpontban a kisero munkatars eppen arrol beszelt, hogy merrefele elnek meg hittestvereik. Szoba kerult Oman is. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy igen oda is elvetodtek Indiabol, s fokent az eszakkeleti parton fordultak elo. Viszont osszetuzesbe kerultek az elso szamu vezetojukkel, Aga Khannal.

Eppen azzal, akinek egyszerusegeben impozans mauzoleuma  a mult szazad kozepe ota egyik meghatarozo tereptargya a szamomra a vilag egyik leggyonyorubb latkepenek tartott Asszuannal szemkozti Nilus-part panoramajanak.

Aga Khan kitagadta a mutrahi (Maszqat melleti) iszmailitakat, akik beleolvadtak asz ottani tizenkettes siitakba. Ok ma a lavatija-kozosseg.

(Persze, mint errefele mindig, ennek a tortenetnek is van forditott valtozata. Miszerint az eredetileg teljesen iszmailita lavatikat a Perzsia felol betelepedo tizenkettesek olvasztottak magukba.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr818318154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása