iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

Az Öböl kétkeréken - Katar - Testvérek

2014. december 27. 21:02 - politics&islam

 

Most kezdem évfordulós kerékpártúrám a Perzsa/Arab-öbölben. Egy tényleg mínuszos Katarból.

Dohában éppen most hoztak döntést arról, hogy at új Egyiptom-politika részeként nem támogatják tovább a Muszlim Tesvériség semmilyen szervezetét, leányintézményét. Felfüggesztették például az egyiptomi kormányt folyamatosan ekéző, Dohából adó Egyiptomi Dzsazíra televízió műsorának sugárzását.  

Nem mentesül a támogatás-megvonástól a palesztin Hamászt sem. Ennek azért lehetnek még nemkívánatos következményei is. Mert az Öbölből érkező pénzek továbbra is áramolnak a szélsőségesebb csoportoknak, így a dzsihádistáknak is - Gázába. Az utóbbi hetekben onna is egyre gyakrabban hallani arról, hogy iszlamisták egyénileg és csoportosan fogadnak hűséget az Iszlám Államnak, illetve annak vezetőjének. Ha pedig a pénzügyi háttér továbbra is fennmarad, társadalmi befolyásuk veszélyesen megnőhet a palesztinok körében is.

Egy kicsit elkalandoztam innen. Legközelebb erősebben itteni témákról írok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr547013351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása