iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

Kis ország - kis hír

2017. november 20. 08:12 - politics&islam

 

Bahreinben keményítenek manapság. A helyi média szerint újabb állam-ellenes sejt felszámolása folyik. Október 27-én támadás ért egy rendőröket szállító kisbuszt, amelynek során egy tiszt meghalt, kilencen megsebesültek. Razzia. Felgöngyölítés. Menekülés. Letartóztatások.

A bahreini média közöl: veszélyes állam-ellenes, Irán-támogatta sejt felszámolására került sor. A támadás csak egy volt ennek a csoportnak a tervei közül, amelyek célba vettek állami vezetőket, három olajvezetőket stb. A sejtet az Iráni Forradalmi Gárda képezte ki. Biztos. Lehet.

A sejt tagjai 2011-ben Szírián keresztül utaztak Iránba, anélkül, hogy a hivatalos határátkelőket használták volna. 2016-ban pedig újból jártak ott. A csapat több tagja, Qászim Abdulláh (Qászim al-Mu’min), Szádiq Dzsaafar Ál Tauq, Mahdí Ibráhím Dzsászim Abdulláh Abbász, Muhammad Mahdí Muhammad Haszan hivatalos közlés szerint Iránba menekültek, csak Muhammad Ibráhím Dzsászim Abdulláhot sikerült letartóztatni. Ez elég rossz arány.

A csoportot – így a hivatalos kommüniké – régóta figyelték a szervek, több akciót hajtott végre Bahrein területén; rendőrállomást, járőrt támadtak, utakat támadtak.

Az ország frontvonalban – így a média. Ez eddig is tudható volt.

S van ennek a küzdelemnek egy síita – az ország lakosságának többsége szempontjából követhető – olvasata is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr6113287217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása