iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

DKA 34 - Reptéri könyv-felhozatal

2017. augusztus 23. 15:40 - politics&islam

 

Ez egy méltatlanul elhanyagolt része az egyes országok megismerési lehetőségeinek. A reptéri könyvesboltba kitett, vagy ki nem tett, az adott országról szóló művek arról beszélnek: ismeri-e az adott állam/társadalom a helyes önképhez szükséges tükörbe nézés metodikáját.

Malajzia tipikus ebből a szempontból. Itt semmilyen könyvet nem találhatni az ország múltjáról, kultúrájáról, hát még politikájáról vagy problémáiról. Semmi. Csak Mahthir Muhammad, a Haza Atyja csodálatos élete. Hadd kételkedjek egy kicsit ebben a csudálatosságban.

Nagyon.

Az ilyen - nem elemző, elhallgató, valójában elfojtó - ország non plus utrája (most nem a közvélekedés szerinti diktatúrákról beszélek), az Egyesült Arab Emirátusok. A dubai reptér könyvesboltjában egyetlen hazai szereplő van: a dubai emír. És az ő munkája, "Az álmom".

Pedig például a Közel-Keleten is van ez másként: a még mindig rossz nemzetközi konnotációjú Libanonban, a Rafiq al-Harírí Nemzetközi Repülőtér Virgin Megastore-jában minden politikai szereplőről vehetünk kritikus könyveket.

Akár izraeli szerzőtől is.

Ps. Indulok Borneóra. Ezúttal Sabah.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr7912770862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása