iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

DKA 38 - A sötétség mélyén

2016. szeptember 08. 07:18 - politics&islam

 

Ezúttal tényleg. Borneó közepén, a dzsungelben, koromsötét éjjel, trópusi esőben.

Most végeztem egy könyvvel; néhány gondolat róla.

Frank Schätzinggel már eddig meggyűlt a bajom. Először a "Raj";-on végigszenvedve nem értettem, hogy mit esznek (nemzetközileg) ezen a szószátyár, s - miként más műveit is megismerve mondhatom -mindent nótóriusan túlíró szerzőn.

Aztán a "Hangtalanul";következett, egy hozzám közelebb álló politikai thriller, amit szintúgy felére meghúzhatott volna.

S ugyanez a fő probléma a maláj-szingapúri-brunei estéken kivégzett "Braeking News"-szal is.

Egy kiváló főmotívum (egy Ariel Sharon elleni fiktív merénylet) izgalmas cselekményvezetése van összekevercselve izraeli családtörténetekkel. De megint tésztaként nyúlik a szöveg - 1050 oldalon keresztül. Olyan, mintha Schriftsteller Schätzing egy kötetbe szerkesztette volna Leon Uris "Exodus"-át, Daniel Silva valamely Gabriel Allon-történetét meg egy Forsyth-regényt.

Kevesebb több lett volna, szokták mondani ilyenkor. Ìgy viszont több estére nyújtott agy-kilúgozó terápiát.

Ja, és mivel papíralapúan van velem, útközben eddig s ezután is kiváló ellensúlyt képez az első keréken a vízespalackokat szállító oldaltáska párjában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr8211683513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása