iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

Kozephatalmak kozepette 16 - Oman - Apro jel

2016. február 09. 15:07 - politics&islam

 

Most mar itt is egyre tobbszor latom. Nem mintha egy tavalyi meg egy idei egyszeri mintafelvetel relevans lenne, de kialakult bennem egy apro benyomas. Azaz.

Itt is egyre tobbszor latom a fiatalok remito ido- es unalomuzo tevekenyseget, a tengerparton bohom nagy - leginkabb orszaguti - terepjaroval a vizhez minel kozelebb torteno ide-oda autokazasat s kozben fel kezzel a bosz feszbukozast - mindezt pedig allando motorturaztatassal megspekelve. 

Nem azt mondom, hogy mindenki olvasgasson a parton valami jo vastag regenyt, Dosztojevszkijt mondjuk, vagy a helynel maradva, Rabi' Dzsabirt, esetleg egy klasszikust, Taha Huszajnt, vagy a kavezok teraszan filozofiai vitakba bonyolodjon, esetleg egyeb bolcseszkedessel usse el az idot (vagy talan sportoljon), de ez a tomegesse valo ures idotoltes nem vezet jora.

A szomszedban ez mar magas szinvonalon megy. Csak egy pelda: tavaly Abu Dzabiban orakon at figyeltem, ahogy estvefele a hosszu kornison, a hosszukas obol mellett, ahol azt a szlalomrepulos orultseget szoktak volt rendezni, s melyben BP reven mi is surun erdekeltek voltunk, szoval ott a helyi fiatalok napnyugtai programja az volt, hogy - arrafele inkabb nagyon-nagyon lapos - autocsodaikkal fel-ala szaguldoztak fulsiketitoen felporgetve a motort es egyvegteben videoztak magukat. (Es azt stiroltek, ki nezi oket.) Abban a toronyhazas millioben ezen nem csodalkoztam. A betont es az uveget szellemmel is meg kellene tolteni.

Omanban erosen van ilyen szellemi toltoanyag. Nem kellene veszendobe hagyni.

Szólj hozzá!
Címkék: e omán emirátusok

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr248376434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása