iszlám és politika

Manyasz Róbert Kázmér blogja

Kozephatalmak kozepette - Oman 14 - A tokeletes allam

2016. február 06. 05:29 - politics&islam

 

Folytatva az elozo temat.

A napokban jott ki a legujabb allami statisztika, miszerint a vegzos egyetemistak kevesebb mint felenek jut allami allas. Legkonnyebben az egeszsegugyi, szamitastechnikai, mernoki, valamint a vallasi es filozofiai (!) vegzettseguek jutnak viszonylag gyorsan allashoz - az allami szektorban.

A ket utobbi vegzettseg  presztizse es keresettsege szinte mar megidezi a politikaelmeletben platonista muszlim filozofus, al-Farabi (872-951) ideajat a filozifusok vezette tokeletes allamrol (al-madina al-fadila). Ha meg ez is megvalosulna itt, az maga lenne a megtestesult csoda.

De vissza a foldre.

Ez nem volt mindig igy; es a tendencia a rogos ut iranyaba mutat: egyre negezebb allashoz juttani a fiatalokat. 2011-ben a szohari roundaboutnal ok tuntettek egy kicsit. Amig fel nem vonult a rendfenntartas.

Az omani eghajlatban amugy sincs tavasz nevu evszak.

Szólj hozzá!
Címkék: omán arabatavasz

A bejegyzés trackback címe:

https://islampolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr948346954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása